Wednesday, 17 July 2013

Iftar hari ke 5 & 6

Salam semua...
Menu iftar untuk hari ke 5 ialah laksa penang dan garlic bread. Laksa penang pun macam tak cukup bahan jer..daun salad elek..letak jer lettuce asal ada rasa cukup ler. Garlic bread pulak beli roti jer pastu buat sendiri garlic butter. Roti tu namanya ciabatta. Butter pulak guna butter pada suhu bilik pastu masukkan bwg putih cincang, daun parsli cincang(kalau takde letak jer saun sup cincang). Gaul2 pastu sapu kt roti. Bakar dlm oven pada suhu 200ºc sampai garing. Sedap mkn panas2..mkn takyak cicah apa pun sodap. Kalau nak sedap guna french loaf.

Iftar hari ke 6 buat soto ayam. Resepi macam biasa hasil google jer. Malas nk mengopi pes kat sini.

Layan jer gambar tu.



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...