Thursday, 28 February 2013

Daiso....Daiso

Semalam pergi ke Daiso kat IMM. Daiso ni kedai Jepun yang menjual aneka mak nenek barang dengan harga yg sangat murah iaitu SGD2 jer per item. Ala2 konsep kedai RM2 kat Malaysia..tapi kedai ni lagi besar dan barang2 pun berkualiti semua made in Japan..berbanding kedai Rm2 kat Mesia yg barang2nya alamak..taknak ckp la.

Punya syiok ambik2 barang sampai tak hengat dh penuh troli. Budak2 ni plak sorang letak dlm troli yg sempoi (lupa nk ambik gmbar) sorang gendong dlm bag yg galas tu. Nasib baik mak usu diorang pergi jugak..jadi bole la tolong angkat barang2.

Antara barang yg paling bnyk diangkut ialah baking item aku la...hehe. Semua brg menarik dan unik betul macam nk angkut jer semua. Pastu beli mainan playdoh utk eisyah, kerusi lipat2 dia, caramel corn ( ini sedap sgt..eisyah bole habiskn sorang dia satu bungkus), pinch hanger dan entah apa lg yg aku rembat sampai tak sedar diri. Sampai kat casher kira berapa item semua...nah 23 jenis barang darab 2 sama dengan $46 jer. Tak sampai 50 lagi kan...pandai tak akak belanja dengan berhemah hehe. En.Somi bagi $50 pun tak abis la..so dia tak bole ckp apa la kan..

Balik rumah pun dengan mood happy..senyum harus sampai telinga. Kat bwh tu pun sebahagian jer hasil rembatan. ^__^




2 comments:

  1. haha...aku pun ske pi daiso gak...tp harus la pi section knitting kan....sep bek la kt png ni daiso kat gurney ja...kalu dok kat tepi tesco tu harus seminggu sekali pi kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syiok noo...bole lupa diri sat kalo dok dlm tu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...