Thursday, 19 July 2012

Salam Ramadhan

Selamat menyambut Ramadhan yang akan bermula pada hari Sabtu ni di Singapore dan Malaysia.
Selamat menunaikan ibadah puasa dan selamat beribadat.


Saturday, 7 July 2012

Routine work

Dah seminggu dah dok rumah menjalankan aktiviti harian sebagai fulltime housewife.
Penat..memang penat mengalahkan penat time kerja lagi.
Ni sampai dah semput2 dah rasanya dengan selsema dan batuk.
Mana nak melayan si kecik, si bapak, si kerja2 rumah, si apa lagi pun taktau lah.
Penat woo....

Dah kata jadi surirumah..haruslah meng update kerja2 rumah yang dah dibereskan.
Jangan tak tau time sekaranglah baru boleh mengasah bakat terpendam terpadam dalam aktiviti memasak ;)
Jadi inilah hasil masakan hari ini...

                                                                  -
                                                                  -
                                                                  -
                                                                  -




3 jenis masakan lagi tau...biasa2  tu sejenis jer yang mampu ku lunaskan.
Ada ikan goreng sambal, udang goreng tepung, sayur lemak labu kuning & air sirap (terlupa nak masukkan skali dalam gambar.

Sambil memasak tu nasib baik Si Echa ada aktiviti yang bole mengkhayalkan dia jap.
Kalau tak, alamatnya makan untuk lunch dah jadi dinner la.

 Sibuk main rumah2..


Dah petang baru bawak dia turun main bawah.




Kat bawah rumah ada playground yang ada banyak slide.
Seronok la dapat main slide..yang paling tinggi pun dia dah redah main.
Itu jerlah yang ada kat sini. Kalau kat kampung tu seronok mainnya lain.
Redha ajerlah Echa...







Tuesday, 3 July 2012

New life begins here...

Dah start dah kehidupan baru di Singapore. Actually tak la baru sangat sebab dah banyak kali balik sini sejak kawin. Tapi masa tu asyik ulang alik ajer la daripada sorang, kemudian berdua dengan anak, kemudian bertiga dengan kandungan dalam perut ni lagi...dah penat dah nak berulang.
Sekarang hah..duduk la diam-diam kat rumah ni..dah jadi fulltime housewife plak.
Barang-barang pun tak habis kemas lagi..memasak belum fine tune lagi. Sekadar buat apa yang patut jer dulu.

Minah kenit si Eisyah ni asyik protes nak keluar main kat luar jer. Kalau kat kampung ok ler, keluar pintu rumah boleh terus main kat luar laman depan rumah. Kat sini, nak kena turun lift untuk main kat bawah. Maknya dah la tak brapa nak rajin bawak anak main kat playground. Terpaksa cari alternative lain untuk layan layan anak main dalam rumah. Tengok jer la muka budak boring main dalam rumah ni..





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...