Monday, 11 March 2013

2nd appointment with ICA

Hari ni ulang pi imigresen kat Republic of Singapore ni lagi utk urusan nk dapatkan long term visit pass (LTVP). And at last Alhamdulillah dapat jugak. Me dapat 3 years siap ada PLUS lagi kat kad tu. Anak2 pulak dapat 1 year sbb budak punya kena renew every year. Yang PLUS tu kitaorang tanya kat imigresen maksud apa...dia cakap yg ada PLUS ni, dia punya period of residency lagi lama dari yg biasa. Kalau biasa punya antara 3 bln, 6bln atau 1thn jer..tp yg ni sampai 3 tahun..then bila nak renew bole sampai 5 thn. Then bole enjoy the healthcare and employment benefits which mean i can work kat sgpore without work permit...hehe.

Apa2 pun syukur kehidupan kat sini berjalan lancar tanpa ada masalah. ;)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...