Wednesday, 23 January 2013

SOS...!!!

Assalamualaikum....tuan rumah semput sbb tu keluar warning SOS tu...hehe..
Bukannya apapun...cuma batuk2 dan selsema. Habis semua berjangkit. Mana taknya kat Penang haritu cuaca sangatlah panasnya, then balik Sinchiapo ni hujan plak semedang...perubahan cuaca la kononnya..tang minum air ais tu tak sebut plak kan..hehe.

Bila balik siinchiapo ni mula la pemberontakan berlaku dlm rmh ni...mana taknya, dah nama pun rumah sangkar burung..haruslah hidup pun terkurung..haha baru kena. Si ecah la sapa lg yg tahu memberontak mcm dia..si adik Qad (aku sebut bunyi mcm cat, so ecah bantai panggil adik dia adik meow, meow..ha amikkau).

So utk mengurangkan pemberontakkan tu haruslah ada diplomasi...kita kasi sama dia mainan jerlah apa lagi..mainan masak2 versi moden skit..(time maknya dulu guna bhn terbuang jer buat main msk2).. nk mkn apa sebut jer nanti dia tolong masak. Tak tau nk mkn apa? Jgn risau siap ada menu lagi bole pilih..kalau takde barang nnt dia bwk shopping troli p beli brg.. Sampai aku pun tak larat dh nk mkn siap kena paksa makan jugak dgn si ecah ni mcm jepun plak.

Adik ok lg la sbb skrg dia cuma bole tiarap jer..ko tunggu la turn aku plak(kata Qad dlm hati) hehe.





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...